Epoque Hotel Relais & Châteaux, la 15 ani: Venituri anuale de 3 milioane euro și peste 300 mii de oaspeți

Boutique Hotel Epoque Relais & Châteaux aniversează luna aceasta 15 ani de la deschidere, timp în care a atras peste 300.000 de oaspeți, predominant din Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii, țări din Uniunea Europeană și Israel. Unul dintre cele mai apreciate și premiate hoteluri din România încă de la fondarea sa, hotelul a fost inclus anul acesta în Ghidul Michelin, în secțiunea de hoteluri recomandate din București, primind distincția „Michelin Key”.

Cu ocazia aniversării a 15 ani de la lansare, hotelul îl avea ca invitat pe Alexandre Bondoux, cheful care semnează gastronomia premiată cu două stele Michelin a restaurantului La Côte Saint Jacques & Spa Relais & Châteaux.

Boutique Hotel Epoque Relais & Châteaux s-a deschis în 2010, după o investiție inițială de aproximativ 10 milioane de euro, iar în cei 15 ani de existență a trecut printr-o serie de etape-cheie, menite să-i consolideze poziționarea în piață. În 2013, proprietarii au achiziționat o proprietate adiacentă, unde a fost amenajată prima sală de evenimente a hotelului, cunoscută acum ca Epoque Events Gallery. În 2024, în urma unei investiții de 350.000 de euro, spațiile de întâlnire au trecut printr-un proces complet de renovare și reconfigurare, prin care a fost creat și Epoque Tasting Room – un spațiu de private dining cu bucătărie deschisă, chef’s table pentru 16 persoane și cramă de vinuri premium, dedicat experiențelor gastronomice exclusive.

„În primele șase luni ale anului 2025, într-un context marcat de instabilitate fiscală, lipsă de predictibilitate și costuri operaționale în creștere, hotelul a înregistrat venituri de 1,6 milioane de euro, cu 4% peste perioada ianuarie–iunie 2024. Estimăm că vom încheia anul 2025 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro”, a declarat Diana Popescu, Fondator și Proprietar Boutique Hotel Epoque Relais & Châteaux.

Hotelul este unul dintre cele mai apreciate și premiate hoteluri din România, printre cele mai renumite recunoașteri se numără titlul de „Romania’s Leading Boutique Hotel”, câștigat în cadrul World Travel Awards în 2013, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 și 2023. În 2018, a devenit primul hotel din România acceptat în prestigioasa rețea Relais & Châteaux. În 2024, hotelul a fost desemnat „Best Urban Hotel (Town/City) in Europe & the Mediterranean” în cadrul Condé Nast Johansens Awards for Excellence.

„Ospitalitatea nu este despre premii, este despre oameni, iar prioritatea noastră este să facem oamenii care ne trec pragul să se simtă bine. Premiile sunt o consecință, o parte a satisfacției noastre profesionale, însă adevărata satisfacție vine din experiențele pe care le creăm aici. Colegii noștri din cadrul rețelei Relais & Châteaux, fie că sunt din Statele Unite, Europa sau Japonia, recunosc potențialul turistic al României, însă, fără o strategie clară de promovare, toate atuurile noastre rămân doar premise. Lipsa unui brand național puternic face dificilă consolidarea poziției României ca destinație de lux. Noi am fost primul hotel din țară afiliat Relais & Châteaux și ne-am asumat rolul de pionier în foarte multe privințe, de la practicile sustenabile, la implicarea în acțiuni internaționale. Facem eforturi constante, suntem prezenți la evenimente de industrie, investim în colegii noștri, creăm experiențe memorabile pentru oaspeți din toată lumea, dar nu putem compensa, ca jucător independent, absența unei strategii turistice naționale”, spune Diana Popescu.

Aniversarea, marcată prin evenimente speciale, organizate sub umbrela platformei L’Art de Vivre

Aniversarea de 15 ani este marcată printr-o serie de evenimente speciale, organizate sub umbrela platformei L’Art de Vivre, lansată la începutul acestui an. Pe 3 octombrie, restaurantul L’Atelier Relais & Châteaux, din cadrul hotelului, va găzdui o cină exclusivistă à quatre mains, care îi va aduce față în față pe Alexandre Bondoux, cheful care a adus restaurantului La Côte Saint Jacques & Spa Relais & Châteaux, din Franța, două stele Michelin și Steaua Verde Michelin pentru sustenabilitate, și Flaviu Mureșan, head chef al Boutique Hotel Epoque Relais & Châteaux.

Pe 4 octombrie, Chef Alexandre Bondoux va semna o cină aniversară construită în șapte momente gastronomice, acompaniate de vinuri selecționate special pentru acest moment. Meniul, acompaniamentul muzical live și contextul intim al evenimentului vor transforma seara într-o celebrare autentică a celor 15 ani de excelență.

„Pentru noi, această aniversare nu este doar despre trecut, ci și despre viitor. Un viitor în care continuăm să deschidem apetitul publicului român pentru experiențe gastronomice autentice, fine, și să oferim o scenă relevantă chefilor internaționali. Cele două cine propuse în octombrie reflectă două direcții complementare: prima – o punte între două culturi gastronomice, în care doi chefi se provoacă și creează împreună; a doua – o experiență completă adusă din Franța în România, printr-un meniu semnat integral de un chef cu două stele Michelin și o abordare culinară exemplară, orientată spre sustenabilitate”, explică Diana Popescu.

Luna aniversară se încheie cu un alt moment important: lansarea noului meniu L’Atelier Relais & Châteaux, gândit de chef Flaviu Mureșan, care va fi prezentat pe 9 octombrie.

POATE TE INTERESEAZA
Seria „Portret gastronomic local” ajunge în Mărginimea Sibiului, la PGL Cămara Chivuței
Cea de-a treia ediție Azuga Under the Stars îi aduce în România pe Chef Samuele di Murro și pe Pastry Chef Anita di Liberto
Polonia, noua țară pe harta de distribuție internațională a Alexandrion Group
Un moment culinar de excepţie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel: invitat Chef Theodor Falser