Chefi internaționali de renume, în juriul Selecției Naționale Bocuse d’Or România 2025

Selecția Națională Bocuse d’Or România 2025, competiția organizată de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, care va desemna echipa ce va reprezenta România în circuitul Bocuse d’Or, va fi jurizată de un panel internațional de gust format din chefi de renume, cu zeci de ani de experiență în competiții gastronomice, stele Michelin și medalii la Olimpiade culinare.Juriul de degustare – Bocuse d’Or România 2025

Chef Gianluca Tomasi – a fost Team Chef al Echipei Naționale a Bucătarilor Italieni, jurat Worldchefs și laureat al prestigiosului Grand Cordon d’Or (Monaco). Cu peste 30 de ani dedicați excelenței gastronomice, este considerat un adevărat ambasador al bucătăriei italiene.

Chef Svetlana Riškova – președinte Bocuse d’Or Letonia și fondatoare Bocuse d’Or Academy Letonia, este una dintre cele mai influente figuri ale gastronomiei baltice. Cu peste 25 de ani de experiență, este deținătoare a diplomei Worldchefs pentru jurați internaționali, expertă International Taste Institute și membră „Le Club Gastronomique Prosper Montagné”.

Chef Frank Widmann – a fost președinte al juriului la IKA Culinary Olympics 2024 și Team Manager al Echipei Naționale a Bucătarilor Germani. Deținător al unui Green Michelin Star, îmbină excelența culinară cu responsabilitatea față de natură.

Chef István Veres – originar din Târgu Secuiesc, este unul dintre cei mai apreciați chefi ai noii generații din Europa Centrală. În 2019 a primit o stea Michelin pentru restaurantul Babel Budapesta, devenind cel mai tânăr chef din Europa de Est cu această distincție. A câștigat finala maghiară Bocuse d’Or și a reprezentat Ungaria la finala mondială Bocuse d’Or 2021.

Chef Peter Bartosz – Vicepreședinte al Asociației Poloneze a Bucătarilor și Cofetarilor și Head Coach al Echipei Naționale de Bucătari Juniori ai Poloniei. A obținut zeci de premii naționale și internaționale, iar sub îndrumarea sa, echipa națională junior a Poloniei a câștigat două medalii de argint la Culinary World Cup 2022 și locul 4 mondial la Global Chef Challenge, cu premiul special pentru Best Fish Dish.

Chef Henrik Sebok CMC – unul dintre foarte puținii Certified Master Chefs din lume, cel mai înalt titlu profesional acordat de American Culinary Federation. Cu o carieră internațională de peste trei decenii în Canada, Europa, Asia și Statele Unite, a colaborat cu numeroși chefi distinși Michelin și a predat la Canadian Culinary Institute.

Chef Nico Lontras – unul dintre pionierii noii bucătării românești, cu o carieră de peste 20 de ani în restaurante de fine dining din Irlanda și țările nordice. A fost desemnat Chef of the Year în Irlanda și a câștigat medalii de aur la competiții internaționale, printre care și Gold Award – Chef of the Year for the Hotel Industry (2024).

Alături de juriul de degustare, competiția va avea și un juriu tehnic, format din chefi români cu experiență solidă în sectorul HoReCa și în formarea noilor generații de bucătari. Componența juriului tehnic va fi anunțată în perioada următoare.

Selecția Națională Bocuse d’Or România 2025, organizată de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT), va avea loc pe 27 noiembrie 2025. În cadrul competiției vor concura cinci echipe de bucătari profesioniști, iar echipa câștigătoare va reprezenta România la Bocuse d’Or Europe 2026, la Marsilia.

POATE TE INTERESEAZA
România a câștigat cinci medalii la World Cheese Awards 2025
„Gillardeau x Corsarul”, o experiență culinară semnată de Chefii Eugen și Șerban Pocian
Il Tacchino, concept local de restaurante premium fast casual, intenționează să ajungă la peste 10 locații
Maidan investește 1,2 milioane de euro în extinderea capacității de producție