DeSoi, un nume cunoscut pe piața bucureșteană, s-a extins cu un nou restaurant, inaugurat recent în incinta emblematicului Hotel Cișmigiu, deținut de Hercesa România, în spațiul fostei berării Gambrinus. Noul restaurant DeSoi este amplasat într-un spațiu de 160 de metri pătrați.
Designul restaurantului este semnat de arhitectul Alexandru Dabija, iar meniul de brunch și cină va fi creat de Head Chef Mugur Rusnac, unul dintre chefii din noul val creativ românesc, format în două restaurante cu câte două stele Michelin din Irlanda și Belgia.
„Ne dorim ca fiecare vizitator al Hotelului Cișmigiu să simtă că primește mai mult decât o simplă cazare și că beneficiază de o experiență completă și autentică, ce îmbină confortul cu bucuria timpului petrecut într-un loc primitor. DeSoi completează perfect această viziune prin calitatea produselor și atmosfera prietenoasă pe care o aduce. În același timp, acest parteneriat ne oferă posibilitatea de a transforma spațiul într-un loc viu al orașului, unde turiștii, localnicii și comunitatea de business se pot întâlni la evenimente corporate, culturale sau gastronomice”, a declarat Mirela Cojocaru, Director General al Hotelului Cișmigiu.
„DeSoi este mai mult decât un restaurant, este un amestec de băcănie & wineshop a cărui bucătărie, până acum, a fost deseori prea mică pentru ideile mari pe care le-am avut. Noua locație de la Hotel Cișmigiu va oferi echipei libertatea de a crea în voie şi sperăm că ne va permite să punem în prim-plan preparatele noastre. Vom păstra și aici elementele care definesc DeSoi, masa comună, «biblioteca» de vinuri în fața căreia ne place să povestim și o serie de produse locale de băcănie, dar atenția va fi îndreptată spre meniul de brunch și cină”, a adăugat Damian Morcovescu, Co-owner DeSoi.
DeSoi va aduce în noul spațiu același concept din prima locație, cea din zona Piața Sfântul Ștefan – zonă de luat masa, cu brunch în fiecare zi, cină à la carte, cafea de specialitate și plăcinte făcute după rețete de familie. De asemenea, sunt disponibile produse atent alese de la mici producători locali și un wine shop impresionant.
„Noua deschidere marchează revitalizarea unui spațiu emblematic al Hotelului Cișmigiu și aduce o experiență gastronomică diversificată pentru oaspeți și vizitatori. Prin acest parteneriat, Hotel Cișmigiu își consolidează rolul de destinație urbană completă, unde istoria și tradiția se îmbină cu servicii moderne și evenimente care răspund nevoilor comunității locale și ale turiștilor”, spune Mirela Cojocaru, Director General al Hotelului Cișmigiu.
DeSoi a apărut în urmă cu aproape trei ani, cei trei owneri, Bogdan Ivan, Damian Morcovescu și Cristian Ivana, prieteni din copilărie, creând un loc în care și-au dorit să se găsească tot ce le place: un brunch reconfortant, o cină cu ingrediente de sezon, o seară dedicată tartarului și vinuri alese cu grijă. Au început de la zero și au încercat să creeze relații cu producători locali și internaționali.
Hotel Cișmigiu, aflat în portofoliul companiei Hercersa România din anul 2004, cuprinde 60 de apartamente, cinci săli de conferință cu capacități cuprinse între 30 și 70 de persoane și un amfiteatru. Este, de asemenea, un hub cultural, prin Librăria Humanitas și Institutul Cervantes.











