Restaurantul Corsarul din Cetatea Oradea a găzduit, în perioada 14-15 noiembrie a.c., evenimentul „Gillardeau x Corsarul – The Refined Oyster Experience”. Sub semnătura Chefilor Eugen Pocian și Șerban Pocian, meniul în cinci acte, a prezentat stridiile Gillardeau în moduri surprinzătoare alături de preparate care au completat povestea: paccheri cu sos de homar, risotto cu cremă de dovleac, ombrină cu reducție de Bouillabaisse, tartar de stridii în algă nori, stridii flambate, stridii cu spumă de Champagne, stridii prăjite în panko și un desert inspirat de mare, meringue în formă de stridie. Fiecare seară a fost completată de șampanie și vinuri alese special pentru a evidenția preparatele.
„Pentru prima dată în România, celebra casă franceză Gillardeau, recunoscută în întreaga lume pentru stridiile cultivate de patru generații pe coasta Oléronului, a organizat un eveniment în parteneriat cu un restaurant românesc. Alegerea Restaurantului Corsarul din Oradea nu a fost întâmplătoare: de aproape două decenii, restaurantul nostru duce mai departe gustul mediteranean, reinterpretat modern și cu respect pentru ingrediente”, spune Eugen Pocian, Chef și Proprietar al restaurantului.
Evenimentul s-a bucurat de prezența lui Guillaume Arnouil, reprezentatul casei Gillardeau, care a venit special la Oradea pentru a împărtăși participanților istoria și rigoarea din spatele acestui nume devenit sinonim cu excelența.
„Stridiile Gillardeau sunt o capodoperă în sine. Misiunea noastră a fost să le onorăm puritatea, alături de viziunea și semnătura Restaurantului Corsarul, iar prezența lui Guillaume Arnouil validează rafinamentul pe care am dorit să-l aducem la masa oaspeților din Oradea”, a declarat Chef Eugen Pocian.















