18Lounge este cel mai nou proiect al The Embassy Group, fiind, in acelasi timp, cel mai „inalt” restaurant din Bucuresti, situat la ultimul etaj al unui complex business din centrul Capitalei. Cu o experienta de multi ani pe segmentul ospitalitatii, restauratiei si organizarii de evenimente, echipa Embassy Group isi intampina acum clientii cu o noua propunere, inedita pe piata autohtona, din punct de vedere al conceptului, accesibila si onesta, din perspectiva preturilor practicate.
| |
| Adresa: Piata Presei Libere 3-5, Bucuresti, City Gate South Tower, etaj 18 Telefon: 0733.501.401 Web: www.18lounge.ro |
Ideea proiectului 18Lounge a venit in urma vizitarii mai multor restaurante cu un concept similar, din alte tari. Astfel, reprezentantii noului restaurant au decis ca Bucurestiului i-ar prinde bine o locatie care imbina notele de lounge cu gastronomia de calitate a unui restaurant situat la etajul 18. De altfel, denumirea unitatii este usor de inteles prin prisma localizarii, unice pe piata restaurantelor din Capitala. „Este un concept inedit care mizeaza pe senzatia inaltimii, de fiecare data interesanta, pe privelistea de care consumatorul se poate bucura, dar si pe calitatea serviciilor, diversitatea meniului si ambianta reconfortanta”, explica Adrian Ghimpau, manager 18Lounge.
De la idee la implementare
Cu toate ca dorinta celor de la The Embassy Group, de a deschide un astfel de restaurant, exista de mai multi ani, acestia au fost nevoiti sa astepte momentul potrivit pentru concretizarea proiectului, avand in vedere lipsa disponibilitatii spatiului necesar unui asemenea restaurant. „Avand in vedere faptul ca spatiul in care functionam in prezent a fost preluat „la rosu”, amenajarea si lucrarile de decorare au durat aproape sase luni. Am urmarit realizarea stricta a tot ce inseamna infrastructura unui restaurant, de la respectarea fluxurilor tehnologice, la achizitionarea de echipamente moderne in bucatarie si, nu in ultimul rand, la crearea unei linii de design atragatoare si primitoare”, precizeaza Adrian Ghimpau. In ceea ce priveste componenta vizuala, restaurantul ofera o ambianta deosebita prin combinatia se stil intre lounge si business, spatiul degajat si culorile vii: rosu, galben, portocaliu, caramiziu, verde crud, maron, beige si crem, totul „asezonat” din plin cu plante decorative. Amplasarea pe lung iti ofera posibilitatea de a privi Bucurestiul de la inaltime din orice punct, iar mobilierul compus din scaune multicolore si canapele comode, induc idea de confort si buna-dispozitie.
Un target extins
Cel mai important atuu al restaurantului este panorama, cu adevarat impresionanta: fie ca un client doreste sa cineze in locatie sau sa se bucure de un cocktail, sa iasa cu un grup de prieteni sau cu partenerii de afaceri, sau chiar sa organizeze o receptie de proportii, inchiriind intreg localul, 18Lounge este locul potrivit. Restaurantul pune la dispozitia clientilor pana la 156 de locuri in interior si 100 pe terasa, ideala pe parcursul anotimpului cald. Peretii de sticla, dispusi de jur imprejur, ofera o priveliste interesanta a intregii zone de nord a Bucurestiului, consumatorii putand admira, printre altele, lacul Herastrau si bulevardul Kiseleff. In cazul in care se doreste organizarea de evenimente de tip „standing”, interiorul restaurantului poate gazdui pana la 250 de oaspeti, iar barul, de 15 metri lungime, asigura un flux eficient si previne aglomeratia, chiar si in momentele de varf. Avand in vedere experienta reprezentantilor grupului Embassy pe segmentul recrutarii fortei de munca in domeniul restauratiei, alcatuirea unei echipe la 18Lounge nu a fost o etapa problematica, cu atat mai mult cu cat, pe parcursul timpului, grupul a reusit sa se extinda si sa includa in portofoliu locatii devenite cunoscute pentru amatorii de iesiri in oras: The Embassy Club, The Embassy Hanul cu Tei, Club 99.
Un meniu accesibil
Intreg conceptul a fost creat in asa fel incat consumatorul sa se bucure de o experienta rafinata, de bun gust si, in acelasi timp, moderna, insa la preturi oneste. „Consideram ca ceea ce este modern este, concomitent, ceva clasic, de aceea bauturile, preparatele culinare si vinul sunt selectate folosind cele mai bune ingrediente, bazandu-ne pe o experienta de durata. De altfel, bucatarul nostru sef lucreaza de peste 15 ani in domeniu si se bucura de o experienta internationala. El a ales diferite preparate din mai multe colturi ale lumii, ajutand totodata clientii sa asocieze mancarea cu vinul potrivit, dintr-o selectie creata pentru noi de unul din cei mai buni somelieri din tara”, explica Adrian Ghimpau. In ceea ce priveste aperitivele, 18Lounge ofera o selectie interesanta, printre care salata de somon afumat cu avocado si feta, salata de rata confiata cu mere si cidru, platou de legume marinate cu parmesan si prosciutto. Printre felurile de baza, se poate comanda muschi de vita cu sos de espresso, brandy si cartofi gratinati, creveti in sos de green curry cu orez basmati sau gnocchi in sos cremos de pesto. Nu in ultimul rand, pe segmentul deserturilor, restaurantul ofera crème brulée cu litchi, cheesecake cu fructe de padure si tort de mere.











