Palatul Suter, new entry pe piaţa luxului

Aflat într-o clădire de patrimoniu, Palatul Suter a intrat de curând pe piaţa hotelieră bucureşteană, fiind o locaţie clasificată la 5 stele plus. Amestecul reușit de tradiţional cu nou și high tech redau o atmosferă specială, de bon ton şi confort în acelaşi timp, la care se adaugă servicii şi facilităţi deosebite, tipice pentru o locaţie ce se încadrează în segmentul boutique hotel de lux.Palatul Suter a fost construit în perioada 1902–1906, în stil neoclasic, cu influențe brâncovenești, de către arhitectul elveţian Gustav Adolf Suter, un apropiat al regelui Carol I al României şi artizan al Parcului Carol, precum şi al cartierului Gramont, aflat în vecinătatea parcului. Acesta l-a construit pentru a-i servi drept rezidență, fiind îndrăgostit de priveliştea pe care o avea de pe dealul Filaret, însă, după moartea regelui Carol, a ales să vândă clădirea unui bancher.


CITEȘTE ȘI:

Nyota, hotelul dintre mare, soare și lac

Resort Ambient 5*, cea mai noua inaugurare din familia Ambient Hotels


Până în 1940 imobilul a avut mai mulţi proprietari, iar la scurt timp după acest an clădirea a fost naționalizată de către comuniștii veniți la putere, transformată în sediu al PCR și chiar în centru de coordonare a operațiunilor locale ale serviciilor secrete sovietice (KGB), pentru ca mai apoi să deservească drept sediu ICRAL (Întreprinderea de Construcții, Reparații și Administrare Locativă). Retrocedat proprietarilor de drept în 2001, aceştia l-au vândut unui om de afaceri, care a renovat și transformat palatul în locaţie de lux, lansată pe piaţa hotelieră în 2007 sub denumirea de Carol Parc Hotel. La început locaţia a atras clienţi celebri, precum Beyoncé, actorul Nicholas Cage, formația Deep Purple sau Enrique Iglesias, însă treptat hotelul a intrat într-un con de umbră. Fostul proprietar a încercat, fără succes, să vândă de mai multe ori hotelul, până când acesta a intrat în executare silită, fiind cumpărat în 2015 de către actualul proprietar, care îl lansează pe piaţă sub vechea sa denumire. „Am dorit să marcăm un nou început, să fie perceput ca un new entry pe piaţa luxului din România şi revenirea la numele de origine ni s-a părut cel mai simplu şi logic“, spune Răzvan Pîrjol, director general al hotelului şi om activ pe piaţa industriei ospitalităţii de foarte mulţi ani.

Vechi şi nou împreunăÎn ultimele luni, locaţia a suferit mai multe modificări, respectiv în mai toate punctele esenţiale, astfel că, în prezent, hotelul are în total 17 camere, dintre care patru apartamente. Configuraţia hotelului permite regruparea a câte două sau trei camere, toate spaţiile de cazare fiind diferite, atât ca stil, cât şi ca suprafaţă şi arhitectură. Camerele au fost refăcute în totalitate, având, de asemenea, un nou design şi stil.

Restaurantul, aflat iniţial la nivelul inferior, la fel ca şi barul, au fost aduse la parter, din motive lesne de înţeles: impactul vizual la intrarea în hotel, cât şi panorama asupra oraşului oferite de acestea.

Astfel, Gustav Cuisine&Wine are 34 de locuri şi este o combinaţie între modern, high tech şi arhitectură tradiţională caracteristică anilor 1900, cu o terasă şi o panoramă interesantă a Palatului Parlamentului. Barul hotelului este situat la acelaşi nivel, având şi el o terasă, acoperită de această dată. La nivelul inferior se află o sală de evenimente de aproximativ 65 de persoane, care se deschide într-o curte interioară, transformată într-un fel de urban garden, cu 100 de locuri. Terasa din curtea interioară, chiar dacă închisă în lunile de toamnă – iarnă, este un loc ideal pentru petreceri, evenimente sau pur şi simplu un brunch sau o evadare într-un loc ascuns în centrul oraşului. Facilităţile sunt completate de o mică sală de fitness, o saună şi o sală de masaj.

Printre multele schimbări există elemente care au fost lăsate la locul lor, precum corpul de iluminat din holul hotelului, unul dintre cele mai mari candelabre de Murano din lume, cu o lungime ce se întinde de-a lungul a patru etaje.

„Tariful Palatului Suter este unul în concordanță cu piaţa autohtonă, dar la nivel de… o locaţie unică. Vom oferi pachete în care să includem diferite servicii tipice unei locaţii de acest gen, de la consierge şi până la butler sau bucătar personal. În ce priveşte investiţia în locaţie, nu am încă suma totală, dar ceea ce pot spune este că a fost în permanenţă asigurată cea mai înaltă calitate în tot, de la design la dotări tehnice“, completează Răzvan Pîrjol.

Oaspetele, un connaisseur

Răzvan Pîrjol îşi doreşte ca Palatul Suter să fie acea locaţie de referinţă pentru hotelăria bucureşteană, un loc al calităţii şi armoniei, unde atât oaspeţii, cât şi angajaţii să se identifice cu principiile dezvăluite aici prin design, servicii, atmosferă, management, locaţie în sine.

„Cred că va fi cel mai luxos hotel din România, un boutique unde serviciul de calitate să fie natural. Va face parte dintr-o categorie încă puţin exploatată în Bucureşti, de super high-end“, spune acesta.

În atare condiţii, este de aşteptat ca oaspetele să fie un connaisseur, care să aprecieze tradiţia, naturaleţea în ospitalitate şi care să caute armonie şi discreţie, nu tumultul numerelor mari.

Singura dificultate nuanţată în prezent este găsirea angajaţilor potriviţi, care să aibă pasiune pentru servicii ospitaliere. „Îmi doresc ca angajaţii să rămână cu un plus de cunoştinţe şi aptitudini de la Suter, care să îi ajute în evoluţia lor profesională şi personală şi, dacă reuşesc, Suter va deveni un «formator». Trainingul oferit va fi constant, atât la locul de muncă, dar şi cu ajutorul instituţiilor specializate“, detaliază directorul hotelului.

Astfel, plusul oferit de locaţie faţă de concurenţă este, în primul rând, Palatul în sine ca stil arhitectural, practic unic. Faţă de acesta, managementul îşi doreşte să aducă acel plus de calitate şi hotelărie tradiţională. Ştiind toate acestea, se poate spune că Palatul Suter are toate şansele să devină acel loc de întâlnire, cultură, artă, gastronomie, unde lumea să petreacă timp doar şi pentru o cafea, în liniştea şi armonia locului. În final, doar oaspeţii vor fi cei care vor spune dacă au reuşit.

POATE TE INTERESEAZA
Velin Ganev, Danubius Exim: Vizăm dezvoltarea unui portofoliu de soluții adaptate realităților din industrie
Kinan Sarieddine, Bucharest Unirii Square – Handwritten Collection: Vom continua investițiile, avem alocat un buget strategic de un milion de euro
Denisa Ștefan, Rosehome: În prezent, zona de ospitalitate oferă cele mai bune oportunități de dezvoltare
Radu Șova, Frosta: Mizăm pe înțelegerea nevoilor partenerilor și pe oferirea de soluții concrete