Restaurantul Corsarul, Mainardi Food, Associazione Pizzaioli Napoletani și APN Oradea organizează prima ediție „Mainardi Pizza Cup”

Mainardi Food, Associazione Pizzaioli Napoletani și Asociația Pizzarilor Napoletani din Oradea organizează prima ediție „Mainardi Pizza Cup” 2024 – Competiția Națională de Pizza Napoletană, în parteneriat cu Restaurantul Corsarul. Evenimentul va avea loc pe data de 26 aprilie 2024, în cadrul restaurantului Corsarul, Oradea.Inițiativa vine după ce anul trecut Eugen Pocian, Executive Chef și Owner Restaurant Corsarul din Oradea, și Cristian Meleaca, Pizzaiolo în cadrul aceluiași restaurant, au participat la Campionatul Mondial Caputo Pizza Napoletana, ca membri în echipa Mainardi Pizza. Până la prezența în finala Caputo Pizza Cup 2023, unde au participat circa 300 de concurenți, Cristian, pregătit de către Chef Eugen Pocian, a trecut de două etape de calificare, în cea de-a doua, care a avut loc în Croația, clasându-se pe primul loc, calificându-se astfel în finala are a avut loc la Napoli. Cea de-a douăzecea aniversare a Trofeului Caputo a depășit toate așteptările, atât în ceea ce privește nivelul de pregătire a concurenților, cât și numărul lor, în competiție fiind prezenți reprezentanți din 22 de țări, cei mai mulți fiind din SUA, Coreea, Japonia și Taiwan.


CITEȘTE ȘI:

Cristian Meleacă, pizzaiolo la Restaurant Corsarul, s-a calificat în finala Caputo Pizza Cup


Membrii juriului internațional, pentru prima ediție „Mainardi Pizza Cup 2024, Oradea”, sunt:

  • Goran Abramovic –  Ambassador Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), Campion Mondial la „Pizza Napoletana stg”, câștigătorul „Trofeo Caputo Napoli din 2022.
  • Martin Zoks –  Membru Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), câștigătorul Campionatului Național „Pizza Napoletana” din Slovenia.
  • Alen Radanovic – Membru Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), câștigătorul locului 3 „Un Pizzaiuolo Per Procida” – Napoli 2022 și câștigătorul locului 1 cu echipa din Croația la „Trofeo Caputo” – Trofeo Nazioni, Napoli din 2023.
  • Jernej Berlot – Membru Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), câștigătorul locului 1 la categoria „Pizza Piccante” ca cel mai bun pizzaiuolo străin din Scalea, Calabria și locul 2 la categoria „Pizza Contemporanea” la Campionatul din Apulia, 2023.

În cadrul competiției „Mainardi Pizza Cup 2024, Oradea”, fiecare concurent realizează o pizza la alegere și are la dispoziție 15 minute să pregătească pizza și să o prezinte. Juirul va acorda puncte pentru: pregătirea pizzei, modul de lucru și ordinea de pe tejghea și în cuptor, timpul și gradul de coacere, combinația de ingrediente și arome, aspectul final al pizzei, precum și prezentarea și impresia generală.

Informații despre regulament sunt disponibile pe site-ul Asociației Pizzarilor Napoletani din Oradea.

POATE TE INTERESEAZA
Raionul de Pește relansează conceptul Chef Table în Floreasca și pregătește încă două noi restaurante
Eduard Oancea, locul cinci în clasamentul final al competiției internaționale Lavazza Barista Challenge 2024
Radisson Blu Hotel anunță deschiderea Nami Beach Club, după o investiție de peste un milion de euro
B.D.G. Import își extinde portofoliul, devenind distribuitor exclusiv al William Grant & Sons