Wienerwald a deschis primul restaurant din Romania

Lantul de restaurante Wienerwald a deschis prima unitate din Romania, aceasta fiind situata in Bucuresti.

Unitatea a fost gata in doar 2 luni si a necesitat o investitie de 150.000 de euro.

Restaurantele Wienerwald sunt renumite pentru produsele crocante si suculente din carne de pui, pregatite dupa o reteta germana secreta, dezvoltata de-a lungul celor 55 de ani de experienta ai lantului. “Alegerea Romaniei pentru acest proiect a fost una naturala, in contextul in care noi cunoastem piata locala de mai bine de 10 ani”, a declarat Ali Capa, Partener Wienerwald Romania.

Potrivit acestuia, inca exista suficient loc de expansiune in domeniul restaurantelor, acesta fiind doar primul din cele 10 unitati pe care Wienewald isi propune sa le deschida in acest an. Pe termen mediu, lantul de restaurante are in plan atingerea unui numar de 30 de locatii in urmatorii 3 ani. “Toate aceste restaurante vor angaja peste 600 de oameni, investitia initiala fiind de 3 milioane de euro”, a mai spus Ali Capa.

“Wienerwald a dezvoltat in Germania un concept pe care il aduce acum si in Romania, care sa se potriveasca cu necesitatile consumatorilor moderni, care doresc sa isi satisfaca apetitul intr-un mod simplu, accesibil si, in acelasi timp, sanatos”, a completat Swen Neumann, Director Business Development, Wienerwald Germania.

Lantul detine 35 de restaurante cu 250 de angajati in Germania si 33 de restaurante in Turcia. Cifra de afaceri inregistrata de Wienerwald in 2010 a fost de aproximativ 29 de milioane de euro in Germania si 18 milioane de euro in Turcia. Pentru viitor, lantul de restaurante are planuri de extindere in Israel, Olanda, Azerbaidjan, Letonia, Polonia, Croatia, India si Ungaria.

POATE TE INTERESEAZA
Parmafood Group Distribution preia distribuția brandului Kikkoman în România
Lanțul finlandez Hesburger intră pe piața locală și vizează deschiderea a zece restaurante în următoarele 12 luni
Radisson Blu Hotel Bucharest își consolidează echipa
12 rute și 275 de obiective culturale, în programul național de turism cultural România Atractivă

Comentarii