Asociația My Transilvania organizează, în perioada 14-16 septembrie, la Sibiu, festivalul Transilvania Gastronomică.
Festivalul este organizat în parteneriat cu Asociația Județeană de Turism Sibiu și Slow Food Sibiu și este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2018, care susține, prin activități, programul Sibiu Regiune Gastronomică 2019.
Transilvania Gastronomică include trei zile de demonstrații culinare și workshopuri, avându-i printre invitați pe Alex Petricean (Maize, București), Nico Lontras (2C, Bucharest), Oana Coantă (Bistro de l’Arte, Brașov), Jonas Schäfer (Valea Verde, Cund), Radu Dumitrescu (Bistro Voila, București), Marian Cociș (Daluma, Berlin) Adrian Neag (ANCTB Brașov), Alexandru Dumitru (Bistro Ateneu), Mădălina Șanta.
În 2019, Sibiu va deveni Regiune Gastronomică Europeană. Doar opt regiuni din Europa au avut până acum privilegiul să primească această distincție, printre care se află Catalonia și Lombardia. Recunoașterea Sibiului ca parte din această elită europeană se datorează tradițiilor gastronomice locale foarte bine păstrate, dar și diversității influențelor culturale din această zonă.